Kterak se Eliška vydala do světa na zkušenou

Borůvkový bandita

3. 12. 2014 18:26
Rubrika: Nezařazené

Tú tú tut! (poslední tóny znělky norské televize)

God dag og velkommen til nyheter klokka sju. Po říjnovém průlomu v případu Leverpostei, se nyní policii podařilo udělat pokrok v dalším případu, který se úzce dotýká potravinářství. Od září sledovaný nárust konzumace borůvkové marmelády totiž nasvědčoval, že brzy se budeme potýkat s nedostatkem borůvek v celém Norsku, což by mohlo mít za následek zhroucení ekonomiky v celé Evropě. Norsko se s takovýmto problémem potýkalo naposledy v roce 1965, kdy výrazně stoupla konzumace brusinek. Odborníci se shodují, že situce je vážná a pomalý postup policie nemůže zabránit ekonomickému kolapsu.

(Berit Solskogen, direkte av Oslo)

Dobrý den. Stojím před ÚPK (Úřad potravinářské kriminalistiky, pozn. překl.), kde se sešla komise, která má za úkol vyšetřování tohoto případu. Přizvání byli také přední odborníci, kteří se zabývají zkoumáním lesních plodů a výrobou marmelád a džemů z norských produktů. Uvnitř se zrovna strhla bouřlivá diskuse o dalším postupu, při níž bylo také zraněno několik novinářů. Mnozí odborníci a politici navrhují odposlouchávání mobilních telefonů všech podezřelých, kteří si v obchodních řetězcích REMA 1000, RIMI a KIWI koupili v posledních měsících borůvkovou marmeládu, policie se však domnívá, že tito teroristé jednají organizovaně a platí zásadně v hotovosti. Zdá se však, že hlavní stan celého tohoto spiknutí má sídlo v Sør-Trøndelag.

Děkuji, Berit. Nyní se přesuneme do hlavního města Sør-Trøndelag. V Trondheimu jsou nyní kolem řetězců nabízejících borůvkovou marmeládu rozmístěni agenti BBI a vše nasvědčuje tomu, že se schyluje k akci.

"Tady tým Alfa. Podezřelá vchází dovnitř. Černý kabát, zablácené kozačky a růžový deštník."

"Ten deštník nám bude k prdu, Odine. Tady vevnitř neprší."

"Zauměte pozice. Chci pět mužů u kasy a tři u východu."

"Rozumím, šéfe!"

 

"Podezřelá platí, kupuje tři kila marmelády. Zdá se, že kromě borůvkového průmyslu je jejím nynějším terčem také pomerančový a brusinkový. Máme zakročit?"

"To je špatná zpráva, jedná se zřejmě o unikátně komplexní případ ovocného terorismu. Připravte se k akci, zakročíme až bude u dveří."

"Šéfe, má koloběžku, opakuji, podezřelá uniká na koloběžce, značka...Do prkenný vohrady, ono to nemá ani značku!"

"Všem jednotkám, podezřelá ujíždí z místa činu na koloběžce růžové barvy, zřejmě se jedná o kradený dopravní prostředek bez poznávací značky. Střelba povolena!"

 

A to vše, abyste měli na Vánoce marmeládu, moji milí. :)

 

 

 

Zobrazeno 605×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio